Berättelsen om Sveriges hundvänligaste motionslopp

Hundlöpet grundades av Thomas Melén och arrangerades för första gången 2010 i Stockholm. Intresset för motionsloppet där du och din hund deltar tillsammans fortsätter att öka. Hundlöpet har arrangerats i flera städer runt om i Sverige.  Läs om hur löpcoachen Thomas fick idén att starta Sveriges första motionslopp där du kan delta med din hund.

Steget mot ett mer aktivt liv

Hundlöpets initiativtagare, Thomas Melén, hade hunnit fylla 40 år när han en dag bestämde sig för att förändra sitt liv. Han hade fått nog av sitt ohälsosamma leverne. Den bekväma soffpositionen framför TV:n byttes ut mot löpträning med målet att få en roligare och mer hälsosam tillvaro. När hunden Minta välkomnades som ny familjemedlem fick Thomas en trogen träningskompis. Där föddes idén om ett motionslopp där deltagare kan delta tillsammans med sin hund.

Motionsloppet för dig och din hund

Hundlöpet gick för första gången av stapeln 2010. Många hundägare är ute och går med sin hund samtidigt som många av dem dessutom tränar.
Thomas ville kombinera aktiviteterna och skapade Hundlöpet som ett event för ett aktivare hundägande.

Hundlöpet vänder sig både till de som inte har kommit igång med sig träning och till den vana löparen som ser Hundlöpet som en rolig utmaning att anta. Loppet ska inspirera och motivera hundägare att börja röra på sig och inte bara ta korta promenader och leka i rastgården. Hundlöpet är som att rasta hunden – lite längre men mycket roligare.

Börja träna tillsammans med Hundlöpet

För att hjälpa hundägare att komma igång med träningen tillsammans med sina hundar erbjuder löpcoachen Thomas träning tillsammans med hunden kallat Hundpasset. Där lär man sig mer om löpteknik och löpskolning för att kunna hålla sig hel och se träningen som ett roligt sätt att bygga gemenskap och bonda med sin hund.

Hundlöpet/Sverige

För att ge Hundlöpet en rättvis chans till att bli ett etablerat motionslopp inom hundvärlden så bestämde Thomas sig för att genomföra 10 stycken Hundlöp i Stockholm. Genom år har Hundlöpet arrangerats i flera städer, Hundlöpet/Göteborg 5 år, Hundlöpet/Malmö 3 år, Hundlöpet/Sundsvall 2 år samt Hundlöpet/Linköping och Hundlöpet/Växjö 1 år.